Szerintem ez az egész
Szerintem ez az egész
Szerintem ez az egész
Szerintem ez az egész

„Azt játsszuk, hogy bármennyit kibírunk bezárva, őszinte szeretetben, ami igaz is, csak én már nagyon mennék valahova...”

A Szerintemezazegész elbeszélője egy cserfes óvodás kislány, akit a pandémia kiszakított a hétköznapok megszokott rendjéből. Az ő játékosan stilizált gyereknyelvén idéződnek fel azok a kihívások, amelyeket a gyerekeknek és szüleiknek együtt kellett megoldaniuk a lezárások idején.

Szerintem ez az egész
Szerintem ez az egész

“Ez a könyv – ha nem is ugyanúgy, de ugyanannyira – szól a gyerekeknek, mint a felnőtteknek. (...) A Jakabovics Tibor által ki- és megtalált, felemelt és megformázott gyereknyelv és nézőpont biztosan megkacagtatja a valódi gyerekeket, és elgondolkodtatja a – bennük rejlő gyermekről gyakran megfeledkező – komoly felnőtteket. Görbe tükör a Szerintemezeazegész, nem görbébb, mint más tükrök, de másfélék a görbületei. És ez jó!”
Grozdits Hahó – Librarius

Jakabovics Tibor

A könyv szerzője: Jakabovics Tibor

Jakabovics Tibor író, mérnök és műgyűjtő, de mindenekelőtt a Nagyleány, Középleány és Legkisleány édesapja. Feleségével a Balaton mellett élik szerető és turbulens családi életüket, ahol mindig történik valami. Jakabovics Tibort sokan mint a faültetés szenvedélyes szószólóját, a Mókusugrás című könyv szerzőjét ismerték meg. Tibor második művének, a Szerintemezazegésznek a meséit a lezárások időszaka ihlette. Az a kihívást jelentő, de nagyon értékes állapot, amikor a gyerekek és a szülők végre annyi időt tölthettek együtt, hogy egymás legkisebb rezdüléseit is megismerhették, újfajta helyzetekben.

Buzási Gyopár-Orsolya

Az illusztrációkat készítette: Buzási Gyopár-Orsolya

Buzási Gyopár-Orsolya rendezőként végzett a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Filmművészet, fotóművészet, média szakán. Már tanulmányai alatt komoly elismerést ért el a Babuka a fűben című animált dokumentumfilmmel, amelyben egy több generáción keresztül hagyományozott családi történetet dolgozott fel, 2021-es munkáját, Az utolsó mesét pedig Magyar Filmdíjra jelölték. Gyopár a Szerintemezazegész történeteihez digitális kollázsokat készített. A szellemes és jófajta módon meghökkentő illusztrációkat érdemes hosszan böngészni, mert különleges vizuális élményt jelentenek.

Scherer Péter

A Szerintemezazegész már hangoskönyvként is elérhető Scherer Péter kedvesen vicces eladásában. A szöveg meghallgatása az egész családnak jóleső program, és megkapóan szép kísérőzene teszi teljessé.

Szerintem ez az egész

„A Szerintemezazegész szórakoztató módon visz közelebb a gyerekek élményvilágához, és számtalan ötletet ad arra, hogy miképpen segíthetünk nekik elviselni az ismeretlen, kiszámíthatatlan helyzeteket. Játékkal, fantáziával, a természettel való találkozással, a bensőséges kapcsolatok erejével, mozgással, sok-sok humorral... és persze mesével.”
(Köhler Kata)

Szerintem ez az egész

Az egész családnak szóló könyv nem hallgatja el a hiányokat, a veszteségeket, a konfliktusokat sem, de azokat az erőket és lehetőségeket is felmutatja, amelyek túlélhetővé tesznek egy-egy emberpróbáló időszakot. Pszichológus szakértőnk hosszabban írt arról, hogy szülőként mit tehetünk bizonytalan helyzetekben a családunk mentális jóllétéért.